Oppskrift

Kanelbrûlée med appelsin

90 minutter medium
Beskrivelse
Crème brûlée gjør alltid lykke som dessert med det sprø karamellokket. Her får du en oppskrift med smak av kanel og appelsin.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

Kanelbrûlée

3 dl
TINE® Kremfløte
1½ dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett eller annen melk, f.eks. lett
2 stk
kanelstenger
½ stk
appelsin (skallet av)
6 stk
eggeplommer
4 ss
sukker

Pynt

4 ss
brunt sukker
8 stk
bringebær
8 stk
mynteblader

Slik gjør du

  1. 1. Hell fløte og melk i en kjele. Legg i kanelstenger og appelsinskall. Kok opp og la det trekke lett et par minutter ved svak varme.
  2. 2. Sett ovnen på 120 °C.
  3. 3. Dra kjelen til side, og la det hvile i ca. 15 minutter slik at fløtemelken tar til seg smak. Kok opp fløtemelken på nytt.
  4. 4. Visp eggeplommer og sukker lett sammen i en bolle. Sil den varme fløtemelken over eggeplommene, litt av gangen, mens du rører.
  5. 5. Sett ovnsfaste porsjonsformer i en langpanne. Hell litt varmt vann i bunnen av langpannen. Fordel eggeblandingen i formene, og stek de midt i ovnen ved 120 °C i 40 - 50 minutter til de har stivnet.
  6. Pynt

  7. 6. Fordel sukkeret oppå puddingene. Brenn sukkeret med skibrenner, brûléebrenner eller sett under grill i stekeovnen til formen har fått en gyllen farge.
  8. 7. Server med bringebær og mynteblad på toppen.

Dersom du ønsker en vanlig crème brûlée, så kan du droppe de ekstra smakstilsetningene som appelsin og kanel, og ellers følge fremgangsmåten.

Laster ...