Oppskrift
Crème brûlée
60 minutter Enkel
Beskrivelse
Crème brûlée er den perfekte dessert og med denne oppskriften kan du imponere stort. Desserten er en klassiker på julaften og nyttårsaften. Visste du at du ikke er avhengig av en crème brûlée-brenner for å lage den karamelliserte toppen?
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Crème brûlée
2 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett
2 dl
TINE® Kremfløte
5 ss
sukker
1 stk
vaniljestang eller ev. 1 ss vaniljesukker
4 stk
eggeplommer
Til gratinering
6 ts
sukker
Forslag til servering
1 dl
TINE® Kremfløte , pisket
10 stk
bringebær
Slik gjør du
- 1. Kok opp melk, fløte, sukker og vaniljestang delt på langs. Skill egg.
- 2. Avkjøl blandingen litt og rør inn lett sammenvispede eggeplommer. Sil blandingen.
- 3. Sett ildfaste porsjonsformer i en langpanne og hell i kremblandingen. Hell kokende vann i langpannen slik at det står halvveis opp på formene.
- 4. Stek i ovnen på nederste rille på 150 °C, til desserten stivner, 30-40 minutter. Avkjøl.
- 5. Dryss på sukker og sett under grillelementet i ovnen til sukkeret er karamellisert, ca. 3 minutter. Bruk en Crème Brûlée-brenner, om du har.
Pass på – det går raskere enn du tror!
- 6. Server gjerne med litt pisket krem og bringebær til.
Forslag til servering
Desserten kan med fordel lages dagen før, men selve karamelliseringen av sukkeret bør skje like før servering.