Oppskrift

Ras malai

40 minutter Enkel
Beskrivelse
Ras malai, også kalt Rosh malai, er en dessert som er mye brukt i Pakistan, India og Bangladesh. Desserten består av osteboller i en aromatisk melkesaus. Smaken kan beskrives som en fyldig ostekake uten bunn.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

6 Porsjoner
1 l
TINE® Helmelk 3,5 % fett
1½ dl
sukker
¼ ts
kardemomme (en klype)
¼ ts
kewra-vann , eller rosevann
3 ss
grovhakkede pistasjenøtter

Osteboller

5 dl
TINE® Yoghurt Naturell
½ dl
sitronsaft
8 ss
hvetemel
1 ts
bakepulver
¼ ts
kardemomme (en klype)
1 stk
egg

Slik gjør du

  1. 1. Rør sitronsaft inn i yoghurt og hell i et dørslag med et tynt kjøkkenhåndkle eller muslin og la renne av seg til tykk, omtrent 5 timer.

    Du kan bruke Cottage Cheese eller ricotta (hvilken som helst ferskost egentlig) i stedet for yoghurt, og spare noen timers arbeid.

  2. 2. Bland avrent yoghurt med hvetemel, bakepulver og kardemomme. Visp sammen egg og rør inn litt og litt, til du har en jevn deig. Den skal være litt klissete, men henge godt sammen.
  3. 3. Kok opp melk med sukker og kardemomme i en gryte på medium varme.
  4. 4. Form flate boller av deigen og legg dem i den varme melken. Sett på lokk og la bollene koke til de eser ut, ca. 20 minutter.
  5. 5. Rør inn kewra-vann (eller rosevann, om du ikke finner kewra-vann). Avkjøl til romtemperert og sett i kjøleskap før servering.

    Kewra-vann er laget av blomsten fra en plante. Det en sart smak og kan gjerne byttes ut med rosevann eller appelsinblomstvann. Fås kjøpt på asiatenmat.no

  6. 6. Server desserten i små boller, med grovhakkede pistasjnøtter.

Kewra- eller rosevann gir en eksotisk smak på denne retten. Du kan gjerne droppe det om det ikke er tilgjengelig og smaksette med litt vanilje eller lime.
Laster ...