Oppskrift

Bugnende ostebrett | ostefat

20 minutter Enkel
Beskrivelse
Ostebrett fylt med deilig ost og masse godt tilbehør. Ostefat servert med en vri - både ser og smaker fantastisk godt. Perfekt å servere når du skal ha gjester på besøk!

Ingredienser

50 g
valnøtter
50 g
honning
150 g
Jarlsberg® Original eller Jarlsberg® Vellagret
150 g
TINE® Norsk Sveitser® Original
1 stk
Dovre Ysteri Brie
150 g
Selbu Blå® Smakfull
½ stk
Norsk Chevre Naturell Haukeli
2 ss
hakkede urter f.eks. dill, gressløk eller timian
2 stk
pærer
2 stk
fikener
4 skiver
frukt- og nøttebrød
100 g
fikenmarmelade
100 g
appelsinmarmelade
100 g
spekemat spekeskinke og spekepølse
50 g
ristede, salte mandler
200 g
druer
4 stilker
rips
150 g
oliven

Slik gjør du det

  1. 1. Ønsker du å lage hjemmelaget frukt- og nøttebrød starter du med dette. Du finner også oppskrifter på en rekke marmelader og chutneyer på TINE Kjøkken.

    Prøv denne oppskriften på frukt- og nøttebrød: https://www.tine.no/oppskrifter/bakst/brod-og-rundstykker/frukt-og-n%C3%B8ttebr%C3%B8d

  2. 2. Rist valnøtter i en tørr, varm panne. Avkjøl nøttene, bland inn honning og ha i en skål.
  3. 3. Del Jarlsberg og Sveitser i tynne skiver med kniv. Del i staver og trekanter. Del Brie i kakestykker og Selbu Blå i terninger.
  4. 4. Rull Haukli Chevre i hakkede urter.
  5. 5. Del pære i tynne skiver og fiken i båter.
  6. 6. Del skivene med frukt- og nøttebrød i mindre biter.
  7. 7. Ha marmelader i skåler og fordel etter hvert alt på fjøla. Pynt gjerne med friske urter.

    Hjemmelaget fikenmarmelade er ekstra godt!


Her er det nesten bare fantasien som setter grenser på hva du kan fylle opp med. Er det sesong for epler, kan du gjerne lage en eplemos. Er det sesong for aprikos og fersken, pynt med båter av disse.