Oppskrift

Semifreddo cassata

60 minutter medium
Beskrivelse
Semifreddo cassata er en italiensk isdessert. Lag den gjerne i ismaskin og husk å beregne tid til å la isen stivne, ca. fire timer. La isen tine litt før den serveres.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

Semifreddo

150 g
kandisert fruktblanding (sukat, apsikat, coctailbær o.l.)
100 g
mørk sjokolade
100 g
pistasjenøtter
4 stk
eggeplommer
4 ss
sukker
1 stk
vaniljestang (frøene av)
3 dl
TINE® Kremfløte
4 stk
eggehviter

Pynt

4 stk
coctailbær

Utstyr

Form som rommer ca. 1,5 liter

Slik gjør du

  1. 1. Hakk kandisert frukt, grovhakk sjokolade og pistasjenøtter.
  2. 2. Visp eggeplommer, sukker og vaniljefrø. Visp fløten i en annen skål. Visp eggehvitene stive i en tredje skål.
  3. 3. Bland kremfløten med eggedosisen. Bland i frukt, sjokolade og pistasjenøttene. Ved til slutt inn eggehvitene.
  4. 4. Hell blandingen i en form som rommer ca. 1,5 liter. Hvis du dekker formen med plastfolie først, er det lettere å få ut semifreddoen etterpå, hvis du ønsker å servere den hel. Dekk til og sett i fryseren i minst fire timer.
  5. Pynt

  6. 5. La semifreddoen stå i romtemperatur i god tid før servering og legg opp i porsjonsglass. Pynt med et cocktailbær på hver.

Dekorer semifreddoen med cocktailbær, revet sjokolade, sølvkuler eller annen pynt.

Laster ...