Oppskrift

Rømmeis med marengs og lemoncurd

180 minutter Enkel
Beskrivelse
Hjemmelaget is servert med sitronkrem på individuelle små pavlova. Bedre dessert må du lete lenge etter. Husk at isen må stå i fryseren i minst 6 timer.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

Marengs

2 stk
eggehviter
1 dl
finkornet sukker

Rømmeis

6 dl
TINE® Lettrømme Økologisk
3½ dl
TINE® Kremfløte
2 dl
sukker
2 ss
sitronsaft

Lemoncurd

2 stk
eggeplommer
1½ dl
sukker
2 stk
sitroner
1 ts
finrevet sitronskall
2 ss
TINE® Meierismør

Basilikumsaus

2 dl
basilikumblader
2 ss
melis
2 ss
sitronsaft

Krønsj

1 dl
havregryn
1 ts
sukker

Slik gjør du

  1. 1. Sett ovnen på 100 °C. Pisk eggehvitene til stivt skum og spe gradvis med sukker mens du fortsatt visper. Pisk til en blank og stiv marengs.
  2. 2. Lag små porsjonsmengder av marengs på et stekebrett dekket med bakepapir. Smør marengsen utover med en slikkepott som små, flate disker. Stek i ovnen til marengsen er hard og tørr utenpå, omtrent 1 time. Slå av ovnen og la marengsen avkjøle i ovnen med døren på gløtt, gjerne over natten.
  3. 3. Lag iskrem ved å ha rømme, kremfløte, sukker og sitronsaft i en kjøkkenmaskin med ballongvisp til en kremet, jevn masse. Avkjøl i kjøleskap ca. 1 time. Kjør blandingen i en iskremmaskin til iskrem og sett i fryseren. Har du ikke iskremmaskin setter du blandingen rett i fryseren, ta den ut en gang i timen de første 4 timene, og rør rundt for å unngå iskrystaller i iskremen.
  4. 4. Lag lemoncurd ved å piske sammen eggeplomme og sukker i en lite kjele over medium varme. Press saften av sitron og riv sitronskall. Rør inn i blandingen og varm til rett under kokepunktet under konstant visping til blandingen tykner, ca. 2 minutter.

    Å få en perfekt seig og fast lemoncurd kan være litt utfordrene da både eggeplomme og sitron kan variere i størrelse og gi varierende resultat. Du trenger omtrent 1 dl sitronsaft per eggeplomme. Det er også viktig å la blandingen få tid til å tykne uten at den koker. Det kan være lurt å lage lemoncurd dagen før og oppbevare den kaldt i kjøleskapet slik at den stivner skikkelig.

  5. 5. Rør inn smør og fortsett å røre til du har en glatt, tykk og blank krem. Sil over i en bolle, dekk med plast og avkjøl på kjøkkenbenken i minst 30 minutter.
  6. 6. Ha havregryn og sukker i en middels varm stekepanne. Rør til sukkeret smelter og karamelliserer seg, slik at havregrynene blir gylne og sprø. Spre utover på et bakepapir til avkjøling.
  7. 7. Kjør basilikum, melis, sitronsaft og olivenolje med en stavmikser eller i en blender til en jevn saus. Server marengs med rømmeis, lemoncurd, krønsj og basilikumsaus.

Denne desserten lar seg fint lage som en Pavlova. Da lager du en stor marengs heller enn porsjonsstykker, og serverer med iskrem, lemoncurd, krønsj og basilikumsaus oppå.

Laster ...