Oppskrift
Skjørost med bakte bringebær og granola
30 minutter Enkel
Beskrivelse
Skjørost er perfekt som tilbehør til søte, bakte bringebær. Med knasende granola blir det en perfekt dessert.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
8 dl
bringebær , fryste eller ferske
1 stk
vaniljestang
3 ss
sukker
2 ss
flytende honning
4 stk
stjerneanis
Til servering
2 dl
skjørost
1 dl
granola
Slik gjør du
- 1. Sett ovnen på 210 °C.
- 2. Splitt vaniljestang i to og skrap ut frøene. Vend frøene med bringebær, sukker og honning og fordel i små ildfaste porsjonsformer.
Oppskrift på hjemmelaget granola finner du her
- 3. Legg en stjerneanis i hver form og stek i ovnen i ca. 20 minutter. Topp med skjørost og granola før servering.
Bland gjerne skjørost med yoghurt for en mer kremet variant.
Har du ikke tid til å ovnsbake bringebærene, kan de også serveres friske. Bruk gjerne en blanding av forskjellige bær