Oppskrift
Rødgrøt med melk
20 minutter Enkel
Beskrivelse
En sunnere variant av den klassiske desserten der fløte er byttet ut med melk. Med bær vendt inn i rødgrøten blir dette ekstra godt.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
400 g
frossen skogsbærblanding
3 dl
vann
2 dl
sukker
2 ss
HOFF Potetmel
Til servering
200 g
skogsbærblanding , tint
4 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett
Slik gjør du
- 1. Kok bær med vann i ca. 10 minutter. Sil av saften.
- 2. Kok opp saften med sukker, rør til oppløst og ta av varmen. Rør ut potetmel i en skvett vann og tilsett i en tynn stråle under omrøring. Hold blandingen rett under kokepunktet til den har tyknet. Den må ikke koke.
- 3. Dekk med plast og sett i kjøleskapet til kald. Tin bær og vend inn i grøten. Server med melk.
Vaniljesaus er også veldig godt til rødgrøten.
Du kan også lage rødgrøt med ferske bær. Bruk bær som rips, solbær, jordbær og bringebær.