Oppskrift

Råkrem med fruktsalat

30 minutter Enkel
Beskrivelse
Råkrem er pisket kremfløte blandet med tykk eggedosis. Ypperlig til fruktsalat som her, men også som tilbehør til andre desserter og kaker. 

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

Sukkerlake

1 dl
sukker
1 dl
vann
1½ dl
ananassaft fra boksen med hermetisk ananas
5 stk
stjerneanis
1 stk
kanelstang
1 stk
vaniljestang

Fruktsalat

3 stk
appelsiner
2 stk
bananer
2 stk
kiwi
200 g
hermetisk ananas (1 boks)
3 stk
fikener
100 g
røde druer
100 g
grønne druer
100 g
jordbær

Råkrem

2 stk
egg
1 dl
sukker
3 dl
TINE® Kremfløte

Slik gjør du

  1. 1. Kok opp sukker, vann, ananassaft (fra boksen med hermetisk ananas), stjerneanis, kanelstang og vaniljestang. La laken koke i noen minutter. Avkjøl.
  2. 2. Ta av skallet, og skjær appelsin, banan og kiwi i passende biter. Skjær ananas i biter. Fjern stilken på fikenene og skjær i båter. Del druene i to, og ta ut steinene. Fjern stilken på jordbærene og del i to.
  3. 3. Legg frukten pent opp i en serveringsbolle eller serveringsskåler, og slå laken over. Fruktsalaten blir best hvis den får stå og trekke en stund.
  4. Råkrem

  5. 4. Visp eggedosis av egg og sukker. Visp fløten stiv. Skjær eggedosisen inn i kremen, og avkjøl blandingen.

Ha gjerne litt nøtter eller mørk sjokolade i fruktsalaten.

Laster ...