Oppskrift

Sjokolademousse med vaniljekesam

75 minutter Enkel
Beskrivelse
Kremet og deilig sjokolademousse som er magrere enn sine andre mousse-søstre takket være den gode vaniljekesamen. Det kan vi like!

Ingredienser

Sjokolademousse

2 stk
eggeplommer
3 ss
sukker
1 ss
sterk, kokende kaffe
1 plate
mørk kokesjokolade
3 dl
Kesam® Vanilje
½ dl
TINE® Kremfløte

Pynt

1 dl
høvlet eller grovrevet sjokolade , eller friske bær

Utstyr

Porsjonskåler

Slik gjør du det

  1. 1. Når du skal lage sjokolademousse, starter du med å vispe eggeplommene med sukker til det er porøst og luftig. Rør i kaffen.
  2. 2. Bryt sjokoladen i biter og smelt den i en skål i vannbad eller i mikrobølgeovn. Rør sjokolade og kesam i blandingen.
  3. 3. Visp fløten til en lett krem. Vend kremen forsiktig i blandingen.
  4. 4. Fordel moussen i porsjonsskåler og la dem stå kjølig minst 1 time før servering.
  5. 5. Pynt med høvlet sjokolade eller bær ved servering.

Kjempegodt å servere sammen med litt friske bær og nytraktet kaffe.