Oppskrift

Sjokolademousse

20 minutter Enkel
Beskrivelse
Prøv denne oppskriften på en enkel og luftig sjokolademousse, og du blir ikke skuffet. Rett og slett uimotståelig. Sjokolademoussen gjøres enkelt laktosefri ved å bytte til laktosefrie alternativer. TINE® har mange laktosefrie produkter med samme egenskaper som «vanlige» meieriprodukter – og som smaker akkurat like godt.

Ingredienser

200 g
kokesjokolade . For laktosefri sjokolademousse, velg laktosefri/melkefri sjokolade
4 stk
egg
3 dl
TINE® Kremfløte . For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Kremfløte
1 ts
vaniljesukker

Slik gjør du det

  1. 1. Sett en bolle over vannbad (en kjele med kokende vann) og smelt sjokoladen i vannbadet. Skill egg. Ta bollen ut av vannbadet og rør en eggeplomme om gangen inn i sjokoladen. Pass på at sjokoladen ikke er for varm når du rører inn eggeplommene.

    Det er viktig at sjokoladen ikke er varmere enn 60 °C. Er sjokoladen for varm koagulerer eggene.

  2. 2. Pisk fløte og vaniljesukker til krem. Bland kremen med sjokoladen.

    Smak eventuelt til kremen med litt kaffelikør for de voksne.  

  3. 3. Visp eggehviter stive og bland inn til slutt. Fordel moussen i porsjonsglass og la stå i kjøleskapet i 1-2 timer før servering.

Husk at sjokolademousse må stå minst 1 time i kjøleskapet før servering. Lag dem gjerne dagen før servering.