Oppskrift
Sherryfromasj
30 minutter Enkel
Beskrivelse
Her har du oppskriften på luftig og fin fromasj med deilig smak av sherry. Server den på et fat eller i porsjonsglass, og pynt med vispet krem, bringebær og mynteblader eller sitronmelisse. Husk at sherryfromasjen må stå kjølig i et par timer, eller over natten, for å stivne.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
5 plater
gelatin
2 stk
egg
3 ss
sukker
1 dl
sherry
½ dl
vann
4 dl
TINE® Kremfløte
Pynt
100 g
bringebær
2 dl
TINE® Kremfløte
2 stk
mynteblader eller sitronmelisse
Slik gjør du
- 1. Til denne oppskriften trenger du en form som rommer ca 1 liter, gjerne randform.
- 2. La gelatinplatene ligge i kaldt vann i ca 5 minutter. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett sherry.
- 3. Klem ut vannet av gelatinen. Sett på en kjele med vann. Løs opp gelatinen i det kokende vannet. Avkjøl litt og bland gelatinoppløsningen i eggeblandingen.
- 4. Visp fløten til luftig krem og bland den i eggedosisen. Hell fromasjen i en form eller eventuelt i porsjonsglass. La den stivne i kjøleskapet.
- 5. Dypp formen litt i varmt vann og hvelv fromasjen på et fat. Pynt med vispet krem, bringebær og mynteblader eller sitronmelisse.
Hvis du skyller formen med kaldt vann før du har i fromasjen, er det lettere å hvelve den ut.