Oppskrift

Moccamousse

30 minutter Enkel
Beskrivelse
Kremet og herlig hjemmelaget sjokolademousse med karamell i bunnen.

Ingredienser

Karamell

2 dl
brunt sukker
½ dl
TINE® Kremfløte
1 ss
TINE® Meierismør
2 ts
kakao

Sjokolademousse

150 g
melkesjokolade
2 dl
TINE® Kremfløte
2 stk
eggeplommer

Pynt

30 g
mandelflak

Utstyr

Porsjonskåler

Slik gjør du det

  1. 1. Ha ingrediensene til karamellen i en kjele. Kok forsiktig i ca. 30 minutter. Hell noen cm i porsjonsglass eller skåler. La det avkjøles ca. 2 timer i kjøleskapet.
  2. Sjokolademousse

  3. 2. Smelt sjokoladen i vannbad eller mikroovnen. Pisk fløten til krem. Knus eggeplommene og rør dem forsiktig inn i kremen.
  4. 3. Rør tilslutt i sjokoladen når den er avkjølt. La det avkjøles i kjøleskapet i ca. 1 time før den fordeles over karamellen i glassene.
  5. Pynt

  6. 4. Rist mandlene gylne i tørr stekepanne på middels varme. Strø mandlene over de ferdig porsjonerte dessertene rett før servering.

Husk å beregne noen timer for desserten å stivne før du skal servere den. Du kan fint også lage den 1-2 dager i forveien.