Oppskrift

Hvit sjokolademousse med kardemomme

300 minutter medium
Beskrivelse
Imponer gjestene dine med luftig og herlig, hjemmelaget hvit sjokolademousse med et lett dryss av revet hvit sjokolade. Mmmm...

Ingredienser

1 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett
1 ts
malt kardemomme
200 g
hvit sjokolade
3 dl
TINE® Kremfløte
3 stk
eggehviter

Dryss

4 ss
hvit sjokolade

Utstyr

Porsjonsformer

Slik gjør du det

  1. 1. Varm melk og kardemomme til kokepunktet. Ta kjelen av varmen. Hakk sjokoladen og løs den opp i den varme melken. Rør godt.
  2. 2. Visp fløten til krem. Visp eggehvitene stive.
  3. 3. Bland alt forsiktig sammen med en slikkepott for å bevare luftigheten. Fordel den hjemmelagde moussen i porsjonsskåler eller en stor dessertbolle. Sett den kjølig i 3-4 timer til moussen har satt seg.
  4. 4. Dryss over litt revet sjokolade, gjerne hvit.

Friske bær er også nydelig å servere til denne deilige sjokolademoussen.