Oppskrift

Solskinnsboller

75 minutter medium
Beskrivelse
Et luksusbakverk som disse bollene passer til en spesiell anledning. De smaker ekstra godt med litt lett vispet krem ved siden av. I Nord-Norge kalles de gjerne denne oppskriften for "Solboller" og spises for å feire at sola er kommet tilbake etter mørketida.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

1 Porsjon

Gjærdeig

50 g
gjær
75 g
TINE® Meierismør
2 dl
TINE® Kremfløte
2 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett
1 stk
egg
4 ss
sukker
12 dl
hvetemel (ca.)

Fyll

4 ss
sukker
2 ss
malt kanel
2½ dl
Piano® Vaniljekrem til steking

Pynt:

2 dl
melis
1 ss
vann

Slik gjør du

  1. 1. Smuldre gjær i bakebollen. Smelt smør og hell over fløte og melk. Varm til 37 °C. Hell blandingen over gjæren og rør til gjæren er oppløst. Tilsett egg og sukker og elt inn mel til en smidig deig, som knapt slipper bakebollen. Sett til heving under plast ca. 40 minutter.

    Du kan også benytte TINE Lett Matfløte i oppskriften. 

  2. 2. Ta deigen opp på bakebordet og kjevle ut til et rektangel. Fordel sukker og kanel over deigen og rull sammen som til en rullekake. Skjær i ca. 3 cm brede biter og legg snurrene i papirformer, sammen i en form til en kake eller rett på bakepapiret. Etterhev i ca. 20 minutter til dobbel størrelse.
  3. 3. Forvarm stekeovnen til 250 °C. Bruk tre fingre og press ned en fordypning midt i hver bolle og ha i vaniljekrem
  4. 4. Pensle med sammenpisket egg. Sett bollene i stekeovnen og stek i 5–6 minutter. Avkjøl på rist. Vent med å ha på glasur til like før servering. Smaker best hvis du serverer bollene litt lune.

Bollene egner seg til frysing, men smaker aller best nybakt. Ta gjerne rosiner i dem. La de bli litt lune før servering. Vent med å ha på glasur til like før servering.

Laster ...