Skillingsboller fra Bakeriet i Lom
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Skillingsboller fra Bakeriet i Lom
Fyll til skillingsboller
Til pensling
Slik gjør du
- 1. Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. La blandingen bli fingervarm, ca 37°C. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over litt av deigvæsken og rør slik at gjæren løses opp. Elt inn de øvrige ingrediensene, men ikke ta i alt melet på en gang. Elt inn litt og litt av melet til du får en glatt og smidig deig.
- 2. La bolledeigen heve på et lunt sted i ca 40 minutter.
- 3. Når deigen har hevet tar du den på et bakebord med mel på. Kjevle et rektangel, ca 20 x 50 cm. Rør sammen mykt smør, sukker og kanel i en bolle og smør det utover deigen. Dryss på rosiner.
- 4. Rull sammen til en tykk pølse, fra langsiden. Skjær i passe tykke biter, ca 20 stykker. Legg bollene på et stekebrett tildekket med bakepapir.
- 5. Etterhev bollene under plast eller et rent kjøkkenhåndkle. La dem heve til dobbel størrelse.
- 6. Sett på stekeovnen på 225°C.
- 7. Pensle med sammenvispet egg. Stek bollene midt i stekeovnen i ca 10 minutter. Avkjøl på rist.
Forheving
Utbaking
Etterheving
1. For å få det beste resultatet på baksten, er det viktig at alle ingrediensene har cirka samme temperatur. Husk derfor å ta ut egget en liten stund før slik at det rekker å romtemperere seg!
2. Den aller luftigste gjærbaksten får du ved å la deigen eltes lenge (gjerne minst 15 minutter) i en elte- eller kjøkkenmaskin!