Oppskrift

Powerboller fra Bakeriet i Lom

120 minutter Enkel
Beskrivelse
Disse bollene kunne like gjerne hett turboller, men vi synes det var tøffere med powerboller. Enten kan du spise dem slik de er, eller dele dem i to med smør og brunost. Hvert år selges tusenvis av boller over disken i det koselige Bakeriet i Lom. Nå deler vi Morten Schakendas gode oppskrift med deg. Av denne oppskriften får du ca 20 powerboller. God fornøyelse!

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

20 Porsjoner

Powerboller fra Bakeriet i Lom

125 g
TINE® Meierismør
5 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett
1 stk
egg , romtemperert
50 g
fersk gjær (1 pk)
150 g
sukker
1 kg
hvetemel (ca)
1 ts
kardemomme
1 ts
salt

Power

25 g
rosiner
25 g
tørkede aprikoser
25 g
hakkede nøtter
20 g
lettkokte havregryn
20 g
sjokolade

Til pensling

1 stk
egg

Slik gjør du

  1. 1. Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. La blandingen bli fingervarm, ca 37°C. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over litt av deigvæsken og rør slik at gjæren løses opp. Elt inn de øvrige ingrediensene, men ikke ta i alt melet på en gang. Elt inn litt og litt av melet til du får en glatt og smidig deig.
  2. Forheving

  3. 2. La bolledeigen heve på et lunt sted i ca 40 minutter.
  4. Utbaking

  5. 3. Når deigen har hevet tar du den på et bakebord med mel på. Nå skal det kjevles, prøv å få til en litt avlang firkantet form som er omtrent 20 x 50 cm. Så legger du rosiner, nøtter og alt det andre på deigen og brer det utover.
  6. 4. Rull deigen til en pølse slik at alt fyllet forsvinner inn i deigen. Så skjærer du pølsa i ca 20 biter. Legg bollene på et stekebrett tildekket med bakepapir.
  7. Etterheving

  8. 5. Etterhev bollene under plast eller et rent kjøkkenhåndkle. La dem heve til dobbel størrelse.
  9. 6. Sett på stekeovnen på 175°C.
  10. 7. Pensle med sammenvispet egg. Stek bollene midt i stekeovnen i ca 15-20 minutter. Avkjøl på rist.

1. For å få det beste resultatet på baksten, er det viktig at alle ingrediensene har cirka samme temperatur. Husk derfor å ta ut egget en liten stund før slik at det rekker å romtemperere seg!

2. Den aller luftigste gjærbaksten får du ved å la deigen eltes lenge (gjerne minst 15 minutter) i en elte- eller kjøkkenmaskin!

Laster ...