Oppskrift

Sjokoladebrød tangzhong style

180 minutter Enkel 20 minutter
Beskrivelse
Her har vi fylt bollene med sjokolade og kan love at dette er brytebrød som forsvinner i en fei! Tangzhong er en japansk bakemetode som gir veldig luftig og saftig bakst. 

Ingredienser

Jevning

20 g
hvetemel (ca. 2 ss)
1 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett

Deig

1 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett
1 stk
egg
2 ss
sukker
320 g
hvetemel
2 ts
tørrgjær
½ ts
salt
50 g
romtemperert TINE® Meierismør

Fyll

100 g
mørk sjokolade

Pensling

1 stk
egg
1 dl
vann

Slik gjør du det

  1. 1. Lag en jevning ved å røre mel og melk til en klumpfri røre. Varm opp under omrøring til en tykk masse. Avkjøl noe.
  2. 2. Bland melk, egg og sukker sammen og hell jevningen over. Bland noe ut, den vil være klumpete.
  3. 3. Ha mel og gjær i en kjøkkenmaskin og hell væsken over. Kjør på lav hastighet i 15 minutter før mykt smør tilsettes. Kjør maskinen i 10-15 minutter til så deigen eltes til en smidig og elastisk deig.
  4. 4. Dekk bollen med plast og la heve i ca. 1 time eller til dobbel størrelse. Smør en springform på ca. 20 cm i diameter med smør.
  5. 5. Ha deigen ut på et melet bord og press flat for å klemme ut store luftbobler. Del i 6 emner, form til boller og kjevle ut hver bolle til et rektangel på ca. 20 x 5 cm.
  6. 6. Finhakk sjokolade, dryss over og brett hver bolle sammen slik: Brett den ene kortsiden til midten og den andre kortsiden over den igjen. Klem sidene sammen og press ut til et nytt rektangel på ca. 10 x 5 cm. Rull sammen fra den ene kortsiden som en rullekake og legg over i springformen. La bollene ligge tett i et lag. Dekk til og etterhev i 1 time.

    Du kan også velge og kna inn sjokoladebiter i deigen, men deigen kan være litt klissete å jobbe med. 

  7. 7. Forvarm ovnen til 190 °C. Pisk sammen egg og vann, og pensle brødet før det settes inn i ovnen. Reduser varmen til 175 °C og stek i 20 minutter. Avkjøl på rist.

Denne metoden kan brukes til alle typer gjærbakst, f.eks. loff, kanelsnurrer, boller og skolebrød. Ønsker du en søtere deig kan du tilsette litt mer sukker.