Oppskrift
Sjokolade- og peanøttmuffins
40 minutter Enkel
Beskrivelse
Glad i kombinasjonen av søtt og salt? Da anbefaler vi deg å prøve denne oppskriften på sjokolade- og peanøttmuffins. De er enkle å lage, og passer godt både til liten og stor. Men pass deg, de er farlig gode...
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
100 g
TINE® Meierismør
1½ dl
sukker
3 stk
egg
4 dl
hvetemel
2 ts
bakepulver
1 dl
TINE® Lettmelk 1,0 % fett eller annen melk
100 g
mørk sjokolade
2 dl
salte peanøtter
Slik gjør du
- 1. Sett stekeovnen på 200 °C, og finn frem muffinsformer og/eller muffinsbrett. Oppskriften holder til 12-15 muffins.
- 2. Visp smør og sukker lett og luftig. Tilsett eggene, ett av gangen. Bland mel og bakepulver, og rør det i deigen. Ha i melk.
- 3. Hakk sjokolade og peanøtter, og rør inn i deigen.
- 4. Fordel deigen i formene, ¾ fulle. Bruker du muffinsbrett, er det lurt å sette muffinsformer oppi, før du heller i deigen.
- 5. Stek midt i ovnen i 15-20 minutter. Avkjøl muffinsene på rist.
Muffinsene kan fryses.