Oppskrift

Scones

30 minutter Enkel
Beskrivelse
Scones kalles av naturlige grunner også for "quick bread", for raskere går det neppe an å lage noe som kalles for brød! Scones er opprinnelig fra Skottland, og i dag får du scones i utallige varianter. Disse er laget med fint mel, Kefir og rosiner.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

225 g
hvetemel
3 ts
bakepulver
1 ts
sukker
60 g
TINE® Meierismør
4 ss
sultanrosiner (lyse rosiner)
1 stk
egg
1 dl
TINE® Kefir Økologisk

Slik gjør du

  1. 1. Sett stekeovnen på 200 °C. Av denne deigen får du ca. 10 scones.
  2. 2. Bland alt det tørre, smuldre i smøret, eller ha det i food processor og la maskinen gå til smøret er smuldret.
  3. 3. Bland egg og Kefir og rør inn litt etter litt i det tørre. Ha i rosinene.
  4. 4. Elt forsiktig med hånd og trykk ut deigen, eller bruk kjevle. Deigen skal være ca. 1 1/2 cm. tykk.
  5. 5. Bruk glass og trykk ut. Sett dem på stekeplate med bakepapir og stek midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
  6. 6. Server nystekte scones med vispet krem og syltetøy, gjerne jordbærsyltetøy.

I stedet for rosiner kan du putte inn nesten hva som helst av bær og tørre frukter. Bak inn din favoritt og sett ditt personlige preg på baksten.

Laster ...