Oppskrift
Urtestang
110 minutter medium
Beskrivelse
Til sommerbuffeten, en god salat eller varm suppe er dette kuvertbrødet deilig å servere. Alt av friske urter smaker godt i urtestangen. Velg dine favoritter. Denne oppskriften gir to brød.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
2 Porsjoner
50 g
gjær
50 g
TINE® Meierismør
5 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett
2 ss
sukker
1 ts
salt
13 dl
hvetemel (ca.)
Urtesmør:
75 g
TINE® Meierismør
1 dl
friske krydderurt (f.eks. persille, dill, basilikum osv.)
Pensling:
1 stk
sammenvispet egg
Dryss:
2 ss
valmuefrø
Slik gjør du
- 1. Sett stekeovnen på 200 °C.
- 2. Smuldre gjæren i en bolle. Smelt smøret og ha i melken. Varm til blandingen er 37 °C.
- 3. Hell blandningen over gjæren og rør til den er oppløst. Ha i sukker, salt og det meste av melet, spar eventuelt noe til utbakingen. Arbeid til deigen er smidig. La den heve under plast i ca. 40 minutter.
- 4. Rør smør sammen med urtene til urtesmør.
- 5. Ta deigen ut på et melet bakebord. Del deigen i 2 deler og kjevle eller trykk deigen til rektangler (ca. 25 x 35 cm).
- 6. Smør på urtesmøret og rull sammen. Legg brødene med skjøten ned på en stekeplate dekket med bakepapir og la det heve i ca. 30 min.
- 7. Pensle med egg og strø over valmuefrø. Skjær et langsgående snitt i brødene med en skarp kniv og stek i nedre del av ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.
Bak dobbel porsjon og legg to brød i fryseren. Så har du brødet klart den dagen du trenger det.