Oppskrift
Sprø ostekjeks til jul
90 minutter Enkel 10 minutter
Beskrivelse
Lag sprø ostekjeks til juleselskapet eller til en venn i gave. Legg gjerne med litt god ost og godt syltetøy.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
25 Porsjoner
1 dl
lettkokte havregryn
1½ dl
TINE® Lettmelk 1,0 % fett
2 dl
hvetemel
¼ ts
bakepulver
¼ ts
salt
3 dl
revet TINE Norsk Edamer , Ridder® eller Gräddost
2 ss
kaldt TINE® Meierismør
1 stk
egg
Slik gjør du
- 1. Bland havregryn og melk og la det stå å godgjøre seg i 5 minutter.
- 2. Kjør hvetemel, bakepulver, salt og revet ost i en kjøkkenmaskin med knivblad til finmalt. Tilsett smør og kjør til smuldret.
- 3. Ha i havregrynblandingen og egg, og kjør til en jevn deig. Vend ut på et stykke plast, dekk godt og la ligge kaldt i ca. 1 time.
- 4. Sett ovnen på 180 °C. Kjevle deigen ut på et melet bord til ca. 3 mm tykk og stikk ut figurer med kakeformer eller bruk et glass til å stikke ut sirkler. Du kan også bare skjære deigen i ruter, alt ettersom hva slags form du ønsker på kjeksene.
- 5. Legg over på stekebrett dekket med bakepapir og stek i ovnen til gylne og sprø, ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
Pakk gjerne kjeksene i små, søte bokser. Legg gjerne med en ost og litt god marmelade som passer til. Da blir det et helt måltid i seg selv.