Oppskrift

Solsikkebrød

70 minutter Enkel
Beskrivelse
Lekre, saftige småbrød som virkelig gir mersmak og passer perfekt til nistepakken. Solsikkekjernene gir en herlig nøttesmak og med kesam i deigen holder de seg saftige lenger. Ved å kaldheve deigen over natten kan brødene serveres rykende ferske til frokost.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

15 Porsjoner
1 pakke
gjær
5 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett
3 dl
Kesam® Mager Naturell
1 ts
salt
1 dl
solsikkekjerner
6 dl
grovbakstmel
10 dl
hvetemel

Pensling og dryss:

1 stk
sammenvispet egg
4 ss
solsikkekjerner

Slik gjør du

  1. 1. Forvarm stekeovnen til 225 °C.
  2. 2. Rør gjæren ut i kald melk. Tilsett kesam, salt, mel og solsikkekjerner slik at deigen blir passe fast og smidig. Del deigen i ca. 15 biter og trill til boller. Legg dem på bakepapir eller smurt stekeplate. Legg over et håndkle og la dem stå kjølig til neste dag, ca. 8 – 10 timer.
  3. 3. Før steking pensles brødene med egg og solsikkekjerner drysses på. Stekes i ca. 15 minutter og avkjøles på rist. Brødene passer utmerket til frysing.

I denne oppskriften har vi valgt å kaldheve rundstykkene, men dersom du ønsker å varmheve deigen slik at det skal gå raskere rører du gjæren ut i lunken melk, tilsetter de øvrige ingrediensene og setter deigen til heving tildekket på et lunt sted i ca. 30 minutter. Bak så ut brødene og hev dem på nytt i ca. 20 minutter og stek.

Laster ...