Oppskrift
Saftige rundstykker med Kesam®
80 minutter medium 15 minutter
Beskrivelse
Kesam® gjør at rundstykkene holder seg saftige lenger og smuldrer mindre. 1 porsjon holder til ca. 20 rundstykker.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
1 Porsjon
1 pakke
gjær
5 dl
lunkent vann
1½ ts
salt
3 dl
Kesam® Mager Naturell
3 dl
sammalt hvete, fin eller grovt
12 dl
hvetemel
Til pensling:
1 stk
sammenvispet egg
Dryss:
3 ss
gresskarfrø
Utstyr
Stekeplate med bakepapir
Slik gjør du
- 1. Smuldre gjær i en bakebolle og hell over lunket vann (37°C). Rør til gjæren er oppløst. Tilsett salt, Kesam og det meste av melet.
- 2. Arbeid deigen godt, gjerne i en maskin, til den kjennes smidig og glatt og ikke klisser. La deigen heve på et lunt sted under plast i ca. 30 minutter.
- 3. Ha deigen på bakebordet, elt den og del den i to. Trill pølser som deles i 10 deler hver. Trill rundstykker og sett dem på stekeplaten.
- 4. Sett stekeovnen på 220 °C.
- 5. La rundstykkene etterheve på et lunt sted under plast i ca. 20 minutter. Pensle med sammenvispet egg og dryss over gresskarfrø.
- 6. Stek rundstykkene midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.