Oppskrift
Saftig solsikkebrød
70 minutter Enkel
Beskrivelse
Dette er et bakepulverbrød som er raskt å bake, for det skal ikke heve. Brødet har en deilig smak av solsikkefrø. Kesam i deigen gjør brødet ekstra saftig og godt.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
1 Porsjon
7 dl
hvetemel
1 ss
bakepulver
2 dl
solsikkekjerner
1 ts
salt
3 dl
vann
½ dl
TINE® Meierismør (smeltet)
3 dl
Kesam® Mager Naturell
1 dl
solsikkekjerner (til formen)
Slik gjør du
- 1. Sett stekeovnen på 200 °C. Du trenger en rund form, ca. 22 cm i diameter.
- 2. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Rør i vann, smeltet smør og kesam.
- 3. Smør formen og strø den med solsikkefrø. Ha i deigen. Strø over solsikkefrø.
- 4. Stek brødet i nedre del av ovnen i ca. 1 time, til du kjenner det er gjennomstekt. Hør en hul lyd når du banker fra bunnen. Legg brødet på rist og avkjøl.