Oppskrift
Rundstykker med gulrot og squash
80 minutter Enkel 10 minutter
Beskrivelse
Oppskrift på saftige rundstykker som er et spennende innslag i barnas matpakker eller gir ny giv til søndagsfrokosten. Gulrot, squash, Kulturmjølk, solsikkekjerner og kardemomme gir ekstra god smak og passer perfekt med smør og ost.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
5 dl
TINE Skumma Kulturmjølk
50 g
gjær
4 ss
solsikkeolje eller annen smaksnøytral olje
2 ts
sukker
1 ts
salt
1 ts
malt kardemomme
2 dl
revet gulrøtter
2 dl
revet squash
2 dl
solsikkekjerner
1 dl
hvetekli
7 dl
sammalt hvete, grov
8½ dl
hvetemel
Slik gjør du
- 1. Varm Kulturmjølk til den er fingervarm, ca. 37 °C. Smuldre gjær i en bolle, og hell over Kulturmjølk. Ha i resten av ingrediensene og elt deigen godt. Dryss eventuelt i mer mel til deigen er glatt og ikke kleber. Deigen skal slippe bakebollen.
- 2. Dekk bakebollen med plastfolie, og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted i ca. 30 minutter.
- 3. Ha deigen ut på en melet overflate. Del den i 16 like store emner. Trill dem til boller og legg på en stekeplate med bakepapir.
- 4. Dekk rundstykkene med et rent kjøkkenhåndkle, og la dem etterheve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter. Pensle dem lett med vann.
- 5. Stek rundstykkene midt i ovnen på 220 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
TIPS: Pakk gjerne syltetøy, kremost eller annet klissete pålegg i små egne bokser som får plass i matboksen. Da kan rundstykkene smøres på stedet.