Oppskrift
Olympiske Gudbrandsdøler
90 minutter Enkel
Beskrivelse
Gode og saftige rundstykker med brunost og valnøtter. De smaker godt både som nistemat eller når du skal kose deg med noe ekstra.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
18 Porsjoner
50 g
TINE® Meierismør
5 dl
TINE® Lettmelk 0,5 % fett
150 g
TINE® Gudbrandsdalsost Original
50 g
gjær
½ ts
salt
6 dl
sammalt hvete, fin
8 dl
hvetemel
75 g
grovhakkede valnøtter
Pynt og pensling:
1 stk
sammenvispet egg
½ dl
sammalt hvete, grov
Slik gjør du
- 1. Smelt smør i en kjele og tilsett melk. Ha i brunost. Rør til en jevn blanding som er ca. 37 °C. Smuldre gjæren i en bakebolle og slå over den lunkne væsken. Rør til gjæren er oppløst.
- 2. Ha i salt, sammalt hvete og så mye siktet hvetemel at deigen blir passe fast og "slipper" bollen.
- 3. Sett deigen til heving under plast på et lunt sted, ca. 30 minutter. Ha deigen på bakebordet og elt inn hakkede valnøtter.
- 4. Del deigen i ca. 18 emner. Trill jevne rundstykker og sett dem på bakepapir på stekeplaten. Etterhev under plast på et lunt sted, ca. 30 minutter.
- 5. Sett stekeovnen på 230 °C.
- 6. Pensle rundstykkene med sammenpisket egg og dryss på litt grovt mel. Stek rundstykkene i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.
Smaker ekstra godt hvis de serveres med smør og ost på.