Oppskrift
Olympiatoppens superbrød
150 minutter Enkel 40 minutter
Beskrivelse
Supergodt brød etter oppskriften til Olympiatoppens egen kokk Harald Haugen. Brødet blir ekstra godt og saftig med Biola®. Ingenting slår fersk brød med brunost!
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
2 Porsjoner
4 dl
vann
1 dl
solsikkekjerner
4 dl
Biola® Naturell Laktosefri
7½ dl
hvetemel
7½ dl
sammalt hvete, grov
1 pakke
tørrgjær
100 g
hakkede hasselnøtter
4 ss
kruskakli (kan sløyfes)
2 ts
salt
Til servering
1 stk
TINE® Gudbrandsdalsost Original
Slik gjør du
- 1. Kok opp vann og hell det i en bakebolle sammen med solsikkekjernene. La stå i 10 minutter
- 2. Når vannet med solsikkekjerner har stått i 10 minutter blander du inn Biola, mel, gjær, nøtter og kruskakli. Elt på lavest hastighet i 5-6 minutter.
- 3. Ha i salt og elt videre i 4 minutter.
Ha gjerne i tørkede tranebær, rosiner eller valnøtter også.
- 4. La heve i ca. 30 minutter.
- 5. Form fine brød, og hev til deigen kjennes luftig, ca. 30-40 minutter.
- 6. Sett stekeovnen på 180 °C.
- 7. Stek brødene på nederste rille i ovnen i 40-50 minutter. Server nybakt brød med brunost.
Denne oppskriften gir 2 store eller 3 mindre brød. Lager du 3 små brød stekes de i ca. 40 minutter. 2 større brød trenger ca. 50 minutter i ovnen.