Oppskrift

Olympiatoppens superbrød

150 minutter Enkel 40 minutter
Beskrivelse
Supergodt brød etter oppskriften til Olympiatoppens egen kokk Harald Haugen. Brødet blir ekstra godt og saftig med Biola®. Ingenting slår fersk brød med brunost!

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

2 Porsjoner
4 dl
vann
1 dl
solsikkekjerner
4 dl
Biola® Naturell Laktosefri
7½ dl
hvetemel
7½ dl
sammalt hvete, grov
1 pakke
tørrgjær
100 g
hakkede hasselnøtter
4 ss
kruskakli (kan sløyfes)
2 ts
salt

Til servering

1 stk
TINE® Gudbrandsdalsost Original

Slik gjør du

  1. 1. Kok opp vann og hell det i en bakebolle sammen med solsikkekjernene. La stå i 10 minutter
  2. 2. Når vannet med solsikkekjerner har stått i 10 minutter blander du inn Biola, mel, gjær, nøtter og kruskakli. Elt på lavest hastighet i 5-6 minutter.
  3. 3. Ha i salt og elt videre i 4 minutter.

    Ha gjerne i tørkede tranebær, rosiner eller valnøtter også.

  4. 4. La heve i ca. 30 minutter.
  5. 5. Form fine brød, og hev til deigen kjennes luftig, ca. 30-40 minutter.
  6. 6. Sett stekeovnen på 180 °C.
  7. 7. Stek brødene på nederste rille i ovnen i 40-50 minutter. Server nybakt brød med brunost.

Denne oppskriften gir 2 store eller 3 mindre brød. Lager du 3 små brød stekes de i ca. 40 minutter. 2 større brød trenger ca. 50 minutter i ovnen.

Laster ...