Oppskrift
Norgesbrødet
115 minutter Enkel 60 minutter
Beskrivelse
Som navnet antyder, er dette et godt norsk grovbrød. Et flott brød å ha i matpakken. Og det er vel ingenting som slår en skive nybakt grovbrød med et tykt lag meierismør, og kanskje litt brunost?
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
3 Porsjoner
50 g
gjær (1 pk.)
3 dl
vann
1 l
TINE® Kefir Økologisk
10 dl
sammalt hvete, grov
5 dl
sammalt rug, grov
10 dl
hvetemel
1 dl
havregryn
1 dl
hvetekli
1 ts
salt
Slik gjør du
- 1. Sett stekeovnen på 185 °C. Av denne oppskriften får du 3 brød og trenger 3 brødformer på ca. 1 1/2 liter.
- 2. Smuldre gjæren og løs den opp i lunkent vann. Bland alt til en jevn og smidig deig. La den heve under plast til dobbel størrelse på et lunt sted.
- 3. Ta deigen på bakebordet og del den i tre emner. Bak ut brød for tre brødformer. La brødene etterheve på et lunt sted i ca. 45 minutter.
- 4. Pensle brødene med litt vann og dryss på litt havregryn før du steker brødene i nedre del av ovnen i ca. 1 time. Avkjøl på rist.
Som med annen gjærdeig, er det lurt å begynne med så lite mel som mulig. Det er lettere å justere en løs deig til passe fast konsistens enn det motsatte.