Oppskrift

Norgesbrødet

115 minutter Enkel 60 minutter
Beskrivelse
Som navnet antyder, er dette et godt norsk grovbrød. Et flott brød å ha i matpakken. Og det er vel ingenting som slår en skive nybakt grovbrød med et tykt lag meierismør, og kanskje litt brunost?

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

3 Porsjoner
50 g
gjær (1 pk.)
3 dl
vann
1 l
TINE® Kefir Økologisk
10 dl
sammalt hvete, grov
5 dl
sammalt rug, grov
10 dl
hvetemel
1 dl
havregryn
1 dl
hvetekli
1 ts
salt

Slik gjør du

  1. 1. Sett stekeovnen på 185 °C. Av denne oppskriften får du 3 brød og trenger 3 brødformer på ca. 1 1/2 liter.
  2. 2. Smuldre gjæren og løs den opp i lunkent vann. Bland alt til en jevn og smidig deig. La den heve under plast til dobbel størrelse på et lunt sted.
  3. 3. Ta deigen på bakebordet og del den i tre emner. Bak ut brød for tre brødformer. La brødene etterheve på et lunt sted i ca. 45 minutter.
  4. 4. Pensle brødene med litt vann og dryss på litt havregryn før du steker brødene i nedre del av ovnen i ca. 1 time. Avkjøl på rist.

Som med annen gjærdeig, er det lurt å begynne med så lite mel som mulig. Det er lettere å justere en løs deig til passe fast konsistens enn det motsatte.

Laster ...