Oppskrift
Kjempegode havrekjeks
40 minutter Enkel
Beskrivelse
Her er oppskrift på noen nydelige havrekjeks som er veldig enkle å bake. Men husk at du må starte baksten dagen i forveien. Kornkjeks smaker veldig godt med smør og ekte geitost på. Perfekt til jul!
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
375 g
TINE® Meierismør
150 g
sukker
5 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett
500 g
havregryn
5 ts
bakepulver
400 g
hvetemel
Slik gjør du
- 1. Smelt smøret, ha i sukker og melk. Hell det over grynene og la det stå kaldt en god stund, gjerne til neste dag.
- 2. Sett stekeovnen på 185 °C.
- 3. Bland bakepulveret i litt av melet og bland dette inn i grynmassen. Kna inn så mye mel at den kan kjevles ut til en tynn leiv. 2-3 mm tykk.
- 4. Stikk ut runde kjeks med et glass eller skjær frikanter. Prikk kjeksene med gaffel og stek dem gylne, ca. 12 - 15 minutter. Avkjøl på rist.
Pass på så de ikke brenner seg. Senk eventuelt temperaturen litt og stek til kjeksen blir gylne.
- 5. Oppbevar kjeksene i en tett boks.
Fyll en pen boks eller et Norgesglass med kjeks og ta med til venner. Det er en populær gave å gi bort sammen med for eksempel en god ost.