Oppskrift
Julens nøttebrød
60 minutter Enkel
Beskrivelse
Denne enkle oppskriften gir to velsmakende brød som også er hyggelige å gi bort. Pakk de inn i pent papir og pynt med en fin sløyfe. En hyggelig gave som garantert blir godt mottatt.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
2 Porsjoner
50 g
gjær
2 ts
honning
4 dl
TINE Skumma Kulturmjølk
2 ss
smeltet TINE® Meierismør
150 g
valnøtter
150 g
hasselnøtter
500 g
hvetemel
1 ts
salt
1 ss
sukker
1 dl
sesamfrø
Pensling:
1 stk
sammenvispet egg
Slik gjør du
- 1. Sett stekeovnen på 200 °C.
- 2. Grovhakk nøtter. Smelt smør og bland det med melken. Rør gjæren ut i den lunkne melkeblandingen.
- 3. Tilsett salt, sukker, mel, honning, nøtter og sesamfrø og elt deigen jevn og smidig. La den heve til dobbel størrelse.
- 4. Bak ut to runde brød og la dem etterheve på et lunt sted ca. 20 minutter.
- 5. Pensle med sammenvispet egg og stek brødene på nederste rille i ca. 35 minutter. Avkjøl på rist.
Gjærbakst er alltid best nylaget, men går fint å fryse ned. Lag derfor gjerne stor porsjon om du har plass i fryseboksen.