Oppskrift
Horn med kremost
90 minutter Enkel 15 minutter
Beskrivelse
Lette og delikate horn som passer perfekt ved siden av en suppe eller en god salat. Kesam® i deigen gjør at hornene blir ekstra luftige og fine. De er også fine å ha med seg ut på tur.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
32 Porsjoner
Gjærdeig
50 g
gjær
2 ss
smeltet TINE® Meierismør
4 dl
vann
1 dl
Kesam® Mager Naturell
1½ ts
salt
11 dl
hvetemel
Fyll
125 g
TINE Kremgo® Urter
Til pensling og dryss:
1 stk
sammenvispet egg
2 ss
sesamfrø
Slik gjør du
- 1. Smuldre gjær i en bakeboll. Smelt smør, tilsett vann og la det bli fingervarmt (37 °C). Hell litt væske over gjæren og rør til det løser seg opp.
- 2. Tilsett kesam, salt og nesten alt melet. Arbeid deigen til den er smidig. La deigen heve tildekket under plast på et lunt sted i ca. 30 minutter.
- 3. Arbeid deigen på bakebordet og del den i fire deler. Kjevle ut hver del til en sirkel, del den i åtte trekanter.
- 4. Smør litt kremost på hver trekant og trill sammen, fra bredsiden mot spissen. Legg på en stekeplate kledd med bakepapir med spissen ned. Etterhev under plast i ca. 30 minutter. Sett ovnen på 225 °C noen minutter før de skal stekes slik at ovnen blir god og varm.
- 5. Pensle med sammenvispet egg og dryss på sesamfrø eller valmuefrø. Stek i ovnen til de er pent gyldne og gjennomstekte, 12-15 minutter. Avkjøl på rist.
Revet ost som fyll er et godt alternativ til kremost, gjerne iblandet litt finhakkede krydderurter.