Oppskrift

Hasselnøtt- og fikencrisp

75 minutter Enkel 20 minutter
Beskrivelse
Sødme kler de fleste oster og disse sprø kjeksene har både nøtter og tørket frukt som er perfekt tilbehør. Sødmen i disse kjeksene er spesielt egnet til kraftige og litt salte blåmuggoster som gorgonzola, roquefort og Kraftkar. Bytt gjerne ut fiken og aprikos med rosiner, svisker eller dadler.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

45 Porsjoner
2½ dl
hvetemel
2½ dl
fint rugmel
½ ts
salt
2 ts
bakepulver
½ dl
sesamfrø
½ dl
linfrø
½ dl
solsikkekjerner
2½ dl
hasselnøtter
1½ dl
tørket fiken
1½ dl
tørket aprikos
5 dl
TINE Skumma Kulturmjølk
1 dl
honning
3 ss
sirup

Slik gjør du

  1. 1. Sett ovnen på 180 °C. Rør alle ingrediensene sammen til en løs deig. Hell i en stor brødform dekket med bakepapir.
  2. 2. Stek brødet i 40-45 minutter eller til akkurat gjennomstekt. Avkjøl og la stå i kjøleskapet overnatten så det setter seg.
  3. 3. Sett ovnen på 150 °C. Skjær brødet i så tynne skiver som mulig og legg utover et stekebrett dekket med bakepapir.
  4. 4. Stek i 15-20 minutter eller til sprø og gylne. Snu gjerne skiven en gang underveis. Avkjøl på rist.
Laster ...