Oppskrift
Grove horn med smørstekt sopp, Norvegia® og blåmuggost
120 minutter Enkel 10 minutter
Beskrivelse
Perfekte til å spise med en gang, perfekte til å legge til frysa til en gang du skal kose deg med lunsj, matpakke eller tapas.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
12 Porsjoner
60 g
TINE® Meierismør
3 dl
vann
25 g
fersk gjær
400 g
grovt hvetemel
1 ts
salt
1 ss
honning
1 stk
egg til pensling
150 g
Norvegia® Original
100 g
Selbu Blå® Original
150 g
skivet sopp
2 stk
hvitløksfedd
1 stk
persillebunt
Slik gjør du
- 1. Smelt smøret og ha i vann. Blandinger skal være fingervarm (37 °C). Løs opp gjær og honning i blandingen.
- 2. Bland sammen mel og salt og ha i det våte. Elt til en smidig deig.
- 3. La deigen heve på et lunt sted i 1 time.
- 4. Ha deigen på melet bakebord og del i to emner. Kjevle to runde leiver og skjær hver i 6 trekanter (gjerne med et pizzahjul).
- 5. Lag fyllet med 150 g Norvegia, 100 g blåmuggost og smørstekt sopp. Stek 150 g skivet sopp stekt i smør med litt finhakket hvitløkfedd, persille, salt og pepper til gyllen.
- 6. Legg fyll midt på hver triangel og rull sammen til horn. Legg dem på et stekebrett med bakepapir og la etterheve under plast eller håndkle i 30 minutter.
- 7. Sett ovnen på 220 °C. Pensle hornene med litt hakket persille i egget. Stek hornene midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.