Oppskrift

Grove horn

75 minutter Enkel
Beskrivelse
Herlige grove horn med cottage cheese som gjør dem ekstra saftige. Dekorative på lunsjbordet eller i matboksen, de er like gode om du spiser de med pålegg eller til en suppe eller salat.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

1 Porsjon
50 g
gjær
4½ dl
vann
240 g
TINE® Mager Cottage Cheese
1 ss
sukker
1 ss
sesamfrø
1 ts
salt
1 dl
havregryn (små)
5 dl
sammalt hvete, grov
9 dl
hvetemel (ca.)
1 stk
egg (til pensling)
1 dl
sesamfrø (til dryss)

Slik gjør du

  1. 1. Sett stekeovnen på 225 °C. Dekk stekeplater med bakepapir. Denne oppskriften gir ca. 32 rundstykker.
  2. 2. Løs gjæren opp i lunkent vann og tilsett cottage cheese. Bland i sukker, sesamfrø, salt, havregryn og mel. Rør til deigen blir glatt og smidig og knapt slipper bakebollen.
  3. 3. Dekk bollen med plast og sett den til heving på et lunt sted i 20 - 30 minutter.
  4. 4. Ha deigen på bakebordet, elt den og del i 4 emner. Kjevle hvert emne til en rund leiv som skjæres i 8 trekanter. Rull trekantene sammen fra bredsiden, form til horn og legg på bakepapiret på stekeplaten med spissen ned. La hornene etterheve under plast på et lunt sted i ca. 20 minutter.
  5. 5. Pensle med egg og dryss på sesamfrø før hornene stekes midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.

Du kan også bruke kesam i deigen i stedet for cottage cheese.

Laster ...