Oppskrift
Grove frøknekkebrød
100 minutter Enkel 80 minutter
Beskrivelse
Disse grove og sprø frøknekkebrødene passer godt til de mer smaksrike ostene. Nøttepreget i frøene og den milde sødmen lar blant annet fastoster som vellagret Edamer, manchego eller appenzeller skinne eller gir en sprø dimensjon til upasteurisert brie eller camembert. Oppskriften gir 4 langpanner med knekkebrød.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
1 Porsjon
2½ dl
linfrø
1 dl
sesamfrø
2 dl
gresskarkjerner
2 dl
solsikkekjerner
2 dl
havregryn
2 ss
fiberhusk
1 ss
honning
1 l
vann
Slik gjør du
- 1. Sett ovnen på 150 °C. Rør sammen linfrø, sesamfrø, gresskarkjerner, solsikkekjerner, havregryn, fiberhusk, honning og vann. La stå å svelle i 10 minutter.
- 2. Smør et tynt lag med røre jevnt utover en stekeplate dekket med bakapapir. Stek i ovnen 75-90 minutter eller til tørre og sprø. Blir de ikke sprø kan du la dem stå litt ekstra på lav varme og med ovnsdøren på gløtt.
- 3. Avkjøl på rist og knekk i biter. Ønsker du firkantede knekkebrød kan du skjære dem med en pizzakutter etter 15 minutter i ovnen før de stekes videre.