Oppskrift

Grove frøknekkebrød

100 minutter Enkel 80 minutter
Beskrivelse
Disse grove og sprø frøknekkebrødene passer godt til de mer smaksrike ostene. Nøttepreget i frøene og den milde sødmen lar blant annet fastoster som vellagret Edamer, manchego eller appenzeller skinne eller gir en sprø dimensjon til upasteurisert brie eller camembert. Oppskriften gir 4 langpanner med knekkebrød.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

1 Porsjon
2½ dl
linfrø
1 dl
sesamfrø
2 dl
gresskarkjerner
2 dl
solsikkekjerner
2 dl
havregryn
2 ss
fiberhusk
1 ss
honning
1 l
vann

Slik gjør du

  1. 1. Sett ovnen på 150 °C. Rør sammen linfrø, sesamfrø, gresskarkjerner, solsikkekjerner, havregryn, fiberhusk, honning og vann. La stå å svelle i 10 minutter.
  2. 2. Smør et tynt lag med røre jevnt utover en stekeplate dekket med bakapapir. Stek i ovnen 75-90 minutter eller til tørre og sprø. Blir de ikke sprø kan du la dem stå litt ekstra på lav varme og med ovnsdøren på gløtt.
  3. 3. Avkjøl på rist og knekk i biter. Ønsker du firkantede knekkebrød kan du skjære dem med en pizzakutter etter 15 minutter i ovnen før de stekes videre.
Laster ...