Oppskrift

Glutenfrie kuvertbrød

90 minutter Enkel
Beskrivelse
Små fristende rundstykker som smaker deilig av anis og er supre å ha med på tur eller servere til ostefatet. Dersom du ikke ønsker kryddersmaken kan du selvfølgelig sløyfe den.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

1 Porsjon
50 g
gjær
5 dl
TINE® Fettfri Skummetmelk (evt. vann eller soya havredrikk)
2 ss
olje
½ dl
linfrø
1 ts
salt
2 ts
hel anis (evt. fennikel)
3 dl
jyttemel
450 g
glutenfritt mel (ca.)

Slik gjør du

  1. 1. Sett ovnen på 250 °C. Denne oppskriften gir ca 20 rundstykker.
  2. 2. Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm melken (evt. vannet eller havredrikken) og olje til det er fingervarmt (37 °C). Hell deigvæsken over gjæren og rør til den er oppløst.
  3. 3. Tilsett jyttemel og halvparten av melmiksen. Arbeid deigen kraftig, helst i maskin. Bland i resten av melmiksen, men gjem litt til utbaking. Fortsett å arbeide deigen til den blir glatt og smidig og slipper bakebollens kanter.
  4. 4. La deigen heve tildekket under plast på et lunt sted, ca. 30 minutter. Strø over resten av melet på arbeidsbenken. Kna deigen og del den i to. Form til to lengder og del hver i 10 biter. Form til glatte boller.
  5. 5. Legg bollene på stekeplaten med bakepapir. Etterhev i ca. 20 minutter.
  6. 6. Pensle rundstykkene med sammenpisket egg eller vann og strø på linfrø. Stek bollene midt i ovnen i 10 - 12 minutter. Avkjøl under et rent håndkle.

Tenk på at ulike glutenfrie melsorter oppfører seg forskjellig, så du må prøve deg fram. Disse bollene kan også bakes med vanlig hvetemel. Bruk da 8 1/2 dl hvetemel (ca. 510 gram).

Laster ...