Oppskrift
Glutenfrie kuvertbrød
90 minutter Enkel
Beskrivelse
Små fristende rundstykker som smaker deilig av anis og er supre å ha med på tur eller servere til ostefatet. Dersom du ikke ønsker kryddersmaken kan du selvfølgelig sløyfe den.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
1 Porsjon
50 g
gjær
5 dl
TINE® Fettfri Skummetmelk (evt. vann eller soya havredrikk)
2 ss
olje
½ dl
linfrø
1 ts
salt
2 ts
hel anis (evt. fennikel)
3 dl
jyttemel
450 g
glutenfritt mel (ca.)
Slik gjør du
- 1. Sett ovnen på 250 °C. Denne oppskriften gir ca 20 rundstykker.
- 2. Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm melken (evt. vannet eller havredrikken) og olje til det er fingervarmt (37 °C). Hell deigvæsken over gjæren og rør til den er oppløst.
- 3. Tilsett jyttemel og halvparten av melmiksen. Arbeid deigen kraftig, helst i maskin. Bland i resten av melmiksen, men gjem litt til utbaking. Fortsett å arbeide deigen til den blir glatt og smidig og slipper bakebollens kanter.
- 4. La deigen heve tildekket under plast på et lunt sted, ca. 30 minutter. Strø over resten av melet på arbeidsbenken. Kna deigen og del den i to. Form til to lengder og del hver i 10 biter. Form til glatte boller.
- 5. Legg bollene på stekeplaten med bakepapir. Etterhev i ca. 20 minutter.
- 6. Pensle rundstykkene med sammenpisket egg eller vann og strø på linfrø. Stek bollene midt i ovnen i 10 - 12 minutter. Avkjøl under et rent håndkle.
Tenk på at ulike glutenfrie melsorter oppfører seg forskjellig, så du må prøve deg fram. Disse bollene kan også bakes med vanlig hvetemel. Bruk da 8 1/2 dl hvetemel (ca. 510 gram).