Oppskrift
Frøsnipper
60 minutter Enkel
Beskrivelse
Disse snippene med mye smør er fantastisk gode å servere til gryterett, salat eller suppe, men de kan også serveres med for eksempel ost eller syltetøy.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
1 Porsjon
50 g
gjær
5 dl
kald TINE® Lettmelk 1,0 % fett
1 stk
egg
2 ts
salt
16 dl
hvetemel (ca.)
200 g
TINE® Meierismør (kjøleskapskaldt)
1 stk
egg (til pensling)
Frøblanding:
½ dl
linfrø
½ dl
gresskarkjerner
½ dl
solsikkekjerner
Slik gjør du
- 1. Forhåndsvarm ovnen til 225 °C. Av denne oppskriften får du ca. 22 snipper.
- 2. Løs opp gjæren i litt av melken. Tilsett resten av melken, egget, salt og hvetemel og bland til det er blitt en smidig deig.
- 3. Ha deigen på bakebordet og kjevle deigen ca. 1/2 cm tykk, 30 cm x 1 m stor. Legg rikelig med smør på 1/3 av deigen (skjær gjerne med ostehøvel).
- 4. Brett opp den smurte delen av deigen slik at du har 1/3 igjen. Pensle denne delen med sammenpisket egg og brett den over smørdelen. Snu hele deigen og kjevle eventuelt litt på lengden.
- 5. Skjær deigen i ca. 22 snipper. Pensle med sammenpisket egg og vend dem i frøblandingen. Legg dem på bakepapir på stekeplate og hev snittene til dobbel størrelse under plast.
- 6. Stek dem midt i ovnen til de er gylne, ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.