Oppskrift

Fine ost- og hvitløkshorn

120 minutter Enkel 10 minutter
Beskrivelse
Deilige fine horn med ost, hvitløk og urter. Disse er supre som tilbehør til supper og gryteretter.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

60 g
TINE® Meierismør
3 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett
25 g
fersk gjær
400 g
hvetemel
1 ss
sukker
1 ts
salt
1 stk
egg til pensling
200 g
TINE® Meierismør
2 stk
moste hvitløksfedd
2 dl
friske hakkede urter
½ ts
salt
½ ts
pepper
250 g
Norvegia® Original

Slik gjør du

  1. 1. Smelt smøret og ha i melk. Blandinger skal være fingervarm (37 °C). Løs opp gjær i blandingen.
  2. 2. Bland sammen mel, sukker og salt og ha i det våte. Elt til en smidig deig.
  3. 3. La deigen heve på et lunt sted i 1 time.
  4. 4. Ha deigen på melet bakebord og del i to emner. Kjevle to runde leiver og skjær i 6 trekanter (gjerne med et pizzahjul).
  5. 5. Smør leivene med hvitløksmør laget av 200 g mykt smør, 2 moste hvitløkfedd, 2 dl friske hakkede urter, ½ ts salt og ½ ts pepper. Fyll hornene med 250 g Norvegia.
  6. 6. Legg fyll midt på toppen av hver triangel og rull sammen til horn. Legg dem på et stekebrett med bakepapir og la etterheve under plast eller håndkle i 30 minutter.
  7. 7. Sett ovnen på 220 °C. Pensle med både egg og hvitløkssmør. Stek hornene midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.
Laster ...