Oppskrift
Fikenbrød med valnøtter
150 minutter medium
Beskrivelse
Et herlig brød som smaker utmerket til forskjellige typer oster. Den søte fikensmaken i kombinasjon med valnøtt får frem det beste i ostene. Det er koselig å pakke brødet pent inn og gi det bort som gave også.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
1 Porsjon
50 g
TINE® Meierismør
5 dl
TINE® Lettmelk 1,0 % fett
50 g
gjær
1 ts
sukker
1½ ts
salt
5 dl
sammalt hvete, grov
8 dl
hvetemel
100 g
valnøtter
100 g
fikener
Pensling:
1 stk
sammenvispet egg
Slik gjør du
- 1. Sett stekeovnen på 225 °C.
- 2. Smelt smøret, tilsett melk og varm blandingen til 37 °C. Rør ut gjæren i litt av melkeblandingen.
- 3. Tilsett resten av melkeblandingen sammen med sukker, salt, sammalt mel og det meste av hvetemelet. Arbeid deigen smidig og tilsett resten av melet dersom det er nødvendig.
- 4. Dekk deigen med plast og la den heve i ca 30 - 40 minutter på et lunt sted.
- 5. Elt så deigen godt, del den i to emner og trill til to pølser som du trykker til flate leiver. Fordel valnøtter og fiken langs midten og brett kantene inn. Trykk godt sammen.
- 6. Legg brødene, med skjøtene ned, på en bakeplate dekket med bakepapir. Dekk med klede og etterhev i 30 - 40 minutter.
- 7. Pensle med sammenvispede egg og stek brødene på midterste rille i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.
Du kan erstatte fiken med andre typer tørket frukt og/eller velge andre nøttekjerner.