Oppskrift
Fetaostbrød med oregano
35 minutter medium
Beskrivelse
I denne brødoppskriften har vi kombinert fetaost og soltørkede tomater med smaken av oregano, noe som resulterer i et nydelig kuvertbrød å servere til for eksempel sjampinjongsuppen som du finner lenke til lenger nede på siden.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
1 Porsjon
1 pakke
gjær
5 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett
75 g
TINE® Meierismør
2 ts
salt
14 dl
hvetemel
Fyll:
3 ss
TINE® Meierismør
200 g
fetaost
1 ss
fersk oregano/mynte (evt. 1/2 ss tørket oregano)
5 stk
soltørkede tomater
2 ts
flak salt
Slik gjør du
- 1. Sett ovnen på 250 °C.
- 2. Smuldre gjæren i bakebollen. Varm melken til den er fingervarm, hell den over gjæren. Rør til gjæren har løst seg opp. Tilsett smør, salt og det meste av melet.
- 3. Arbeid deigen kraftig til den er glatt og smidig. La deigen heve under plast på et lunt sted i ca 45 minutter. Ha deigen på et melet bakebord og del den i to deler.
- 4. Trykk eller kjevle hver deig ut til en ca 1 cm tykk ”kake”, ha på smør, smuldre over osten og strø over oregano. Grovhakk og strø over tomatene.
- 5. Rull sammen, vri om noen ganger og form til runde kranser. Legg dem på plate dekket med bakepapir. Pensle med vann og strø over salt.
- 6. La det hele heve ytterligere 20 minutter. Lag noen snitt i deigen og stek i nedre del av ovnen i 5 minutter, senk varmen til 200 °C og stek ytterligere 20 minutter. Avkjøl brødene på rist.
I stedet for oregano kan du også prøve med andre krydderurter eller finhakket løk.