Oppskrift

Grove pølsebrød

30 minutter Enkel
Beskrivelse
Pølsebrød er enkelt å lage selv.  Disse er gode og grove. Bruk dem til pølser eller server med pålegg som en baguett.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

2 ss
tørrgjær
5 dl
TINE® Lettmelk 0,5 % fett
1 ss
sukker
300 g
hvetemel
150 g
sammalt mel
150 g
havremel
½ ts
salt
125 g
romtemperert TINE® Meierismør

Slik gjør du

  1. 1. Varm melk til lunken (ca. 37 °C) og rør ut gjær og sukker med melk i bakebollen på kjøkkenmaskinen. La blandingen stå i ca. 10 minutter. Da får du en gjærstarter.
  2. 2. Start maskinen med eltekrok og tilsett hvetemel, sammalt hvete, havremel og salt gradvis til en smidig deig. La maskinen gå og elt i ca. 10 minutter.
  3. 3. Del romtemperert smør i biter og tilsett gradvis mens maskinen går. Elt i 5 minutter eller til alt smøret er godt integrert. Dekk til bollen og la heve i ca. 1 time eller til dobbel størrelse.
  4. 4. Ha deigen ut på et melet bord og del i 15 emner (80-90 g per emne). Form til avlange pølsebrød på ca. 15 cm. og legg over på stekebrett dekket med bakepapir. Dekk til og etterhev i ca. 30 minutter.

    Lettpisk et egg og pensle brødene om ønskelige. Du kan også drysse dem med sesamfrø for ekstra smak.

  5. 5. Sett ovnen på 220 °C og stek brødene i 10-12 minutter eller til gylne. Avkjøl på rist.

Om du har pølsebrød til overs, kan du servere dem med pålegg. Del dem i to og fyll med ost, skinke og paprika, salat, skivet fiskepudding og agurkskiver eller salat, tomat, avokado og spirer.

Laster ...