Grove pølsebrød
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Slik gjør du
- 1. Varm melk til lunken (ca. 37 °C) og rør ut gjær og sukker med melk i bakebollen på kjøkkenmaskinen. La blandingen stå i ca. 10 minutter. Da får du en gjærstarter.
- 2. Start maskinen med eltekrok og tilsett hvetemel, sammalt hvete, havremel og salt gradvis til en smidig deig. La maskinen gå og elt i ca. 10 minutter.
- 3. Del romtemperert smør i biter og tilsett gradvis mens maskinen går. Elt i 5 minutter eller til alt smøret er godt integrert. Dekk til bollen og la heve i ca. 1 time eller til dobbel størrelse.
- 4. Ha deigen ut på et melet bord og del i 15 emner (80-90 g per emne). Form til avlange pølsebrød på ca. 15 cm. og legg over på stekebrett dekket med bakepapir. Dekk til og etterhev i ca. 30 minutter.
Lettpisk et egg og pensle brødene om ønskelige. Du kan også drysse dem med sesamfrø for ekstra smak.
- 5. Sett ovnen på 220 °C og stek brødene i 10-12 minutter eller til gylne. Avkjøl på rist.
Om du har pølsebrød til overs, kan du servere dem med pålegg. Del dem i to og fyll med ost, skinke og paprika, salat, skivet fiskepudding og agurkskiver eller salat, tomat, avokado og spirer.