Oppskrift

Brytebrød med Cottage Cheese

120 minutter Enkel
Beskrivelse
Disse sunnere og grove rundstykkene blir ekstra saftige når de stekes sammen tett i tett. Cottage cheese gir det lille ekstra. Topp de med smaksrik Østavind® og nyt!

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

1 Porsjon
2 ss
TINE® Meierismør
3 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett (ca)
25 g
gjær
200 g
TINE® Cottage Cheese Original
1 ts
salt
5 dl
sammalt hvete, grov
5 dl
hvetemel (ca)

Til pensling og dryss

1 stk
sammenvispet egg
2 ss
valmuefrø

Slik gjør du

  1. 1. Smelt smøret og ha i melken. Varm til 37 °C og smuldre i gjæren. Tilsett cottage cheese og rør deretter i melet til alt er samlet til en deig. Deigen skal være passe fast. Sett deigen til heving tildekket på et lunt sted i ca 30 minutter.

    I røren kan du også vende inn 1 dl hakkede aprikoser og 1 dl hasselnøtter for ekstra smak.

  2. 2. Sett stekeovnen på 200 °C. Til denne oppskriften på brytebrød trenger du liten langpanne eller en rund form.
  3. 3. Ha deigen på bordet og elt den litt. Del deigen i 12 emner og trill boller/små brød. Sett bollene i langpannen (eller den runde formen) dekket med bakepapir. Dekk til og etterhev på et lunt sted i 20-30 minutter.
  4. 4. Pensle med egg og dryss på valmuefrø. Stek brødene midt i ovnen i 30 - 40 minutter. Avkjøl på rist.

    Topp ferske rundstykker med deilig Østavind®, timian og plommesyltetøy!


Som dryss på brytebrød kan du gjerne variere mellom ulike frø. For eksempel solsikkekjerner, valmuefrø som her, eller krydderurter.

Laster ...