Brytebrød med Cottage Cheese
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Til pensling og dryss
Slik gjør du
- 1. Smelt smøret og ha i melken. Varm til 37 °C og smuldre i gjæren. Tilsett cottage cheese og rør deretter i melet til alt er samlet til en deig. Deigen skal være passe fast. Sett deigen til heving tildekket på et lunt sted i ca 30 minutter.
I røren kan du også vende inn 1 dl hakkede aprikoser og 1 dl hasselnøtter for ekstra smak.
- 2. Sett stekeovnen på 200 °C. Til denne oppskriften på brytebrød trenger du liten langpanne eller en rund form.
- 3. Ha deigen på bordet og elt den litt. Del deigen i 12 emner og trill boller/små brød. Sett bollene i langpannen (eller den runde formen) dekket med bakepapir. Dekk til og etterhev på et lunt sted i 20-30 minutter.
- 4. Pensle med egg og dryss på valmuefrø. Stek brødene midt i ovnen i 30 - 40 minutter. Avkjøl på rist.
Topp ferske rundstykker med deilig Østavind®, timian og plommesyltetøy!
Som dryss på brytebrød kan du gjerne variere mellom ulike frø. For eksempel solsikkekjerner, valmuefrø som her, eller krydderurter.