Oppskrift

Brød med smak av epler og kanel

40 minutter medium
Beskrivelse
Eple og kanel er en god kombinasjon og smaker nydelig i brødet. Dersom du vil gi bort noe godt og hjemmelaget passer dette brødet også ypperlig som gave.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

2 Porsjoner
4 dl
havregryn
6 dl
Kesam® Original
50 g
gjær
2 stk
syrlige epler
2 ss
smeltet TINE® Meierismør
3 ts
salt
2 ts
malt kanel
2 dl
sammalt hvete, grov
8 dl
hvetemel
3 dl
hasselnøtter

Slik gjør du

  1. 1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. 2. "Rist" havregrynene gyllenbrune i en tørr kasserolle eller stekepanne under omrøring. Avkjøl.
  3. 3. Smuldre gjæren i en bolle. Varm Kesam til den er lunken og hell den over gjæren. Rør til gjæren er oppløst. Riv eplene grovt på et rivjern og hell i kesam.
  4. 4. Tilsett smør, salt og kanel. Bland i de ristede havregrynene, det sammalte melet og så mye fint hvetemel at deigen blir passe fast og ikke klisset. Arbeid til en smidig deig. La deigen heve under plast på et lunt sted i ca. 45 minutter.
  5. 5. Ha deigen på et melet bakebord og elt den godt. Del deigen i to like deler og klem dem litt ut. Fordel de hele nøttene på deigbitene og trykk de litt ned i deigen. Form til ovale brød og legg dem på bakepapir på stekeplate.
  6. 6. La de etterheve ca. 20 minutter på et lunt sted. Snitt i de ferdighevede brødene med en spiss kniv. Sett brødene inn i ovnen og stek på nederste rille i stekeovnen i ca. 20 - 25 minutter. Når du banker på undersiden av brødet, skal det være en hul lyd. Da er de ferdigstekte.

I stedet for TINE Kesam Original kan du gjerne bruke TINE Cottage Cheese.

Laster ...