Oppskrift

Tangzhong brød

180 minutter Enkel 20 minutter
Beskrivelse
Tangzhong er en kinesisk bakemetode som gir veldig luftig og saftig bakst, lignende den japanske metoden Yudane. Tradisjonelt brukes metoden til en type brioch-brød som dette. Brødet kan nytes til både salt og søtt. 

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

Jevning

20 g
hvetemel (ca. 2 spiseskjeer)
1 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett

Deig

1 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett
1 stk
egg
2 ss
sukker
320 g
hvetemel
2 ts
tørrgjær
½ ts
salt
50 g
TINE® Meierismør

Pensling

1 stk
egg
1 ts
vann

Slik gjør du

  1. 1. Lag en jevning ved å røre mel og melk til en klumpfri røre. Varm opp under omrøring til en tykk masse. Avkjøl noe.
  2. 2. Bland melk, egg og sukker sammen og hell jevningen over. Bland noe ut, den vil være klumpete.
  3. 3. Ha mel og gjær i en kjøkkenmaskin og hell væsken over. Kjør på lav hastighet i 15 minutter før mykt smør tilsettes. Kjør maskinen i 10-15 minutter til så deigen eltes til en smidig og elastisk deig.
  4. 4. Dekk bollen med plast og la heve i ca. 1 time eller til dobbel størrelse. Smør en brødform på 1 liter med smør.
  5. 5. Ha deigen ut på et melet bord og press flat for å klemme ut store luftbobler. Del i 8-10 emner og form til runde glatte boller. Lag gjerne forskjellige størrelser på bollene.

    Elt inn friske urter, hakket oliven og soltørkede tomater for en italiensk vri. 

  6. 6. Legg bollene over i brødformen, tett i tett, dekk til og etterhev i 1 time. Forvarm ovnen til 190 °C.
  7. 7. Pisk sammen egg og vann, og pensle brødet før det settes inn i ovnen. Reduser varmen til 175 °C og stek i 20 minutter. Avkjøl på rist.

Denne grunnoppsriften kan brukes til alle typer gjærbakst, f.eks. kanelsnurrer, bollekrans og skolebrød. Ønsker du en søtere deig kan du tilsette litt mer sukker. 

Laster ...