Oppskrift
Turmuffins med havregryn, eple og gulrot
45 minutter Enkel 25 minutter
Beskrivelse
Dette er muffinsen som kommer med alt inkludert. En søt muffins med havregryn, eple og gulrot - som metter og er supergod! Perfekt å ha med på tur!
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
1 stk
gulrot
1 stk
eple
1 stk
egg
4 ss
honning
1 dl
TINE® Lettrømme 17 %
4 ss
olje vegetabilsk
½ dl
havregryn
½ dl
sammalt hvete, fin
1 dl
hvetemel
¼ ts
salt
1 ts
vaniljesukker
½ ts
kanel
½ ts
malt ingefær
Topping
1 ss
romtemperert TINE® Meierismør
1 ss
brunt sukker
1 ss
sammalt hvete, fin
2 ss
havregryn
1 ss
solsikkekjerner
1 ss
gresskarkjerner
1 ss
sesamfrø
1 ss
honning
1 ts
vann
Utstyr
Muffinsbrett eller muffinsformer til 6 stykk muffins.
Slik gjør du
- 1. Forvarm stekeovnen til 175 °C.
- 2. Riv gulrot og eple grovt.
- 3. Bland sammen egg, honning, olje, rømme, gulrot og eple i en bolle og sett til side.
- 4. Finn frem en ny bolle, og bland sammen havregryn, sammalt hvete, hvetemel, salt, vaniljesukker, kanel og malt ingefær.
- 5. Ha egg- og rømmeblandingen i bollen med de tørre ingrediensene og vend inn, til akkurat blandet.
- 6. Lag toppingen i en egen bolle, ved å blande sammen meierismør, brunt sukker, sammalt hvete, havregryn, solsikkekjerner, gresskarkjerner, sesamfrø, honning og vann.
- 7. Fordel røra i muffinsformer. Bruk gjerne muffinsbrett, alternativt kan du kan bruke 2 papirformer oppi hverandre. Legg på en god teskje topping på hver muffins.
- 8. Stek i ovnen i ca. 25 minutter.
Disse holder seg flere dager i kjøleskapet.