Oppskrift

Grove kanelboller

120 minutter Enkel 12 minutter
Beskrivelse
Nybakte kanelboller er noe av det beste som finnes. Dette er en grovere variant av den klassiske kanelbollen, men fortsatt like god! 

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

100 g
TINE® Meierismør
1 dl
sukker
½ ts
salt
9 dl
hvetemel
2 dl
sammalt hvete, grov
3 dl
havremel
2 ts
malt kardemomme
1 pakke
tørrgjær
1 stk
egg
5 dl
TINE® Lettmelk 1,0 % fett

Fyll

75 g
romtemperert TINE® Meierismør
1 dl
sukker
3 ss
malt kanel

Pensling

1 stk
egg

Slik gjør du

  1. 1. Del smør i terninger og la komme til romtemperatur. Ha sukker, salt, hvetemel, sammalt hvetemel, havremel, kardemomme og gjær i en bolle.
  2. 2. Tilsett egg og melk og elt i 5 minutter i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Tilsett romtemperert smør i biter og elt i 10 minutter til eller til du har en smidig deig.
  3. 3. Dekk til og la deigen heve til dobbelt størrelse i ca. 1,5 time. Ha deigen ut på melet bord, del i to og kjevle ut hver del til et rektangel.
  4. 4. Bre romtemperert smør utover og dryss over sukker og kanel. La det være igjen en tynn stripe på den ene siden uten fyll.
    Prøv en vri på kanelbollene ved å tilsette hakkede mandler eller rosiner i fyllet.
  5. 5. Rull deigen sammen fra langsiden og skjær i ca. 4 cm tykke skiver. Legg skivene over på bakepapirkledd stekeplate med snittflaten opp, dekk til og la heve til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter.
  6. 6. Forvarm ovnen til 220 °C. Lettpisk egg og pensle bollene. Stek bollene midt i ovnen i ca. 10-12 minutter eller til gylne. Avkjøl på rist.

Du kan lage kanelbollene enda grovere ved å bytte ut mere av det finmalte hvetemelet med grovere mel, men da vil de heve mindre og bli litt mere kompakte. 
Laster ...