Oppskrift

Pepperkake-pavlova

90 minutter medium
Beskrivelse
Marengs kan fort minne om et snødekket landskap, så hvorfor ikke dyrke det? Denne digge pavlovaen blir garantert midtpunktet på julebordet!

Ingredienser

10 Porsjoner
6 stk
eggehviter
2 ts
hvitvinseddik
4 dl
sukker helst finkornet
2 ts
maizena
1 ts
vaniljesukker
¼ ts
grønn gelefarge (matfarge til farging av marengs)
1 ts
grønn kakestrøssel eller spiselig glitter

Til servering

4 stk
appelsiner
3 dl
TINE® Kremfløte
10 stk
pepperkaker knust eller figurer/hus

Slik gjør du det

  1. 1. Sett ovnen på 90 °C og dekk en liten langpanne (ca. 22 x 33 cm) med bakepapir.
  2. 2. Pisk eggehviter til mykt skum med en elektrisk visp. Sørg for at utstyret er helt rent for ellers blir ikke eggehviten stiv. Tilsett eddik mens du pisker.
  3. 3. Bland sammen sukker, maizena og vaniljesukker, tilsett dette gradvis mens vispen går. Pisk til en blank, smidig og fast masse. Bre ca. 2/3 av marengsen utover i langpannen.
  4. 4. Vend grønn matfarge i resten av marengsen. Ha over i en sprøytepose med stjernetipp og sprøyt ut små trær på et stekebrett med bakepapir. Dyss over grønn kakestrøssel.
  5. 5. Stek marengsen i ovnen i ca. 1 time. Bytt plass på brettene halvveis. Avkjøl på rist. Løsne marengsbunnen fra langpannen og ha over på et serveringsfat.

    Det kan hende marengstrærene må stå i noen ekstra minutter, da det er en fordel at de er så tørre og stive som mulig.

  6. 6. Skjær skallet av appelsin og del i skiver. Pisk fløte til stiv krem. Fordel appelsinskiver utover marengsbunnen og bre krem utover.
  7. 7. Fordel marengstrær utover og pynt med pepperkakefigurer, pepperkakehus og/eller knuste pepperkaker.

Når du skal farge marengs, er det lurt å bruke fargesterke geléfarger slik at du trenger minimalt med farge. Bruker du for mye kan fargen reagere med marengsen slik at den blir slapp og flytende. Du får kjøpt geléfarger i butikker som selger bakeutstyr, f.eks. cacas.no, Traktøren eller Jernia.