Oppskrift

Tove Merethes saftige osteburger

60 minutter Enkel
Beskrivelse
En smaksrik grillet cheese burger med masse deilig ost både inni og på toppen av burgeren. BBQ-saus, dijonsennep og worchestershiresaus gjør burgeren ekstra smaksrik. Denne deilige burgeroppskriften er utviklet av Tove Merethe. En av våre kunnskapsrike TINE-hobbykokker.

Ingredienser

20 stk
Ritzkjeks
500 g
karbonadedeig
1 stk
egg
200 g
revet Jarlsberg® Vellagret m/skorpe eller Jarlsberg® Revet
1 ss
Dijonsennep
½ dl
bbq-saus til burgeren
½ dl
bbq-saus til pensling
1 ss
worcestershiresaus
8 skiver
TINE® Norsk Cheddar Skivet Burgerost
150 g
bacon
4 stk
grove hamburgerbrød
4 ss
dressing
8 stk
store salatblader
½ stk
rødløk i skiver
2 stk
tomater i skiver
12 skiver
sylteagurk

Slik gjør du det

  1. 1. Legg Ritzkjeks i en brødpose og knus dem med en kjevle ved å rulle den frem og tilbake over posen. Bland karbonadedeig, knust kjeks, egg, ost, sennep, bbq-saus og worchestershiresaus sammen i en litt stor bolle. Elt godt sammen, enten med hendene, en håndmikser eller en kjøkkenmaskin. Form til litt tykke burgere og pensle med bbq-saus før grilling.

    Burgerne kan fint varmes opp dagen etter på svak varme i stekeovnen. En grønn salat eller hjemmelaget potetsalat kan da være perfekt tilbehør.

  2. 2. Stek bacon. Steker du baconet i ovnen slipper du masse stekesprut.
  3. 3. Grill burgerne på begge sider over direkte varme i ca. 3 minutter på hver side. Legg osteskiver på burgerne og la ligge på indirekte varme under lokk et par minutter til osten er smeltet. Grill hamburgerbrødene raskt på grillen.
  4. 4. Fyll de varme burgerbrødene med saftig nygrillet osteburger, dressing, salat, løk, tomat, sylteagurk og bacon.