Oppskrift
Nudler med kylling og appelsin
15 minutter Enkel
Beskrivelse
En enkel nudelrett der alt lages i en gryte. Appelsinjuice setter en ekstra smak på sausen, som tilsettes fløte for en kremet konsistens.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
½ stk
rød chili
1 stk
hvitløksfedd
2 ts
ingefær , finrevet
2 ss
TINE® Meierismør
2 stk
kyllingfileter , i små biter
1½ ts
rød currypaste
5 dl
hønsebuljong
2 dl
Sunniva® Original Appelsinjuice
2 dl
TINE® Kremfløte
250 g
nudler , ukokte
3 stk
gulrøtter , i strimler
3 stk
vårløk , finsnittet
Slik gjør du
- 1. Fjern frø fra chili og finhakk. Press hvitløkfedd med en hvitløkpresse eller finhakk. Smelt smør i en stor gryte, og fres chili, hvitløk og ingefær, i 2 minutter.
- 2. Tilsett kyllingfilet, og stek i 2 minutter. Rør inn currypaste, og fres i 1 minutt.
- 3. Ha i hønsebuljong, appelsinjuice og fløte. Kok opp. Tilsett nudler, og kok til de er møre, ca. 5 minutter.
- 4. Vend inn gulrot og vårløk. Rør til det er gjennomvarmt, ca. 2 minutter.
Bruk gjerne en mandolin til å skjære gulrot i tynne strimler. Det er raskt og effektivt.
Du kan justere styrken på retten ved å justere mengden currypaste. Smak deg fram, start med litt og øk gradvis.